AEP a găsit 118.000 de voturi multiple la referendum, dar Monica Macovei rămâne cu gândul la cele 1,5 milioane despre care vorbea în PE: „Metodele de fraudare nu se reduc doar la votul multiplu”

AEP a găsit 118.000 de voturi multiple la referendum, dar Monica Macovei rămâne cu gândul la cele 1,5 milioane despre care vorbea în PE: Metodele de fraudare nu se reduc doar la votul multiplu
Publicat: 26/09/2012, 21:48
Actualizat: 03/05/2015, 17:37

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat pentru gândul, cu referire la analiza Autorității Electorale Permanente, care a descoperit peste 118.000 de voturi multiple, că fraudele electorale nu se reduc doar la votul multiplu. Macovei, care a afirmat în Parlamentul European că „sunt alegații de 1,5 milioane de voturi fraudate”, a precizat că DNA și Parchetul General au transmis public că a descoperit și alte modalități de fraudare a refrendumului. „Pentru opinia publica din România este important ca procurorii care lucrează la aceste dosare să nu mai fie atacați politic și să fie lăsați să finalizeze anchetele”, a precizat Monica Macovei.

AEP a prezentat miercuri, 26 septembrie, un raport în care susține că au fost depistate peste 118.000 de voturi multiple. Europarlamentarul PDL Monica Macovei a fost unul din politicienii români care a vorbit despre amploarea fraudelor comise la referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu. La solicitarea gândul, Monica Macovei a precizat care este explicația dintre cifra prezentată de AEP și informațiile vehiculate atât de presă, dar și de către membri PDL precum Adriean Videanu, informații care vorbeau de o fraudă de peste 1,5 milioane de voturi. În acest context, Macovei a declarat că AEP a constatat doar voturile multiple care reprezintă o singură metodă de viciere a votului. Citește mai jos precizările făcute de Macovei pentru gândul:

„Metodele de fraudare nu se reduc doar la votul multiplu. În comunicatele DNA și ale Parchetului General, care se ocupă de investigarea posibilelor fraude în timpul referendumului, sunt enumerate mai multe modalități de fraudare a votului, pe lângă votul multiplu: falsificarea de semnături ale alegătorilor, introducerea în urne a unor buletine de vot suplimentare, folosirea ilegală a urnelor mobile, falsificarea CNP-ului, votul persoanelor decedate, al persoanelor care nu erau în țară în ziua referendumului sau votul minorilor.

Să ne amintim, de asemenea, de declarațiile publice ale procurorului-șef al DNA, care spunea că, în zeci de secții de votare, s-au descoperit indicii sau probe că votul a fost fraudat în proporție de 5%-10%-15%. Așadar, cel mai important pentru opinia publică din România este ca procurorii care lucrează la aceste dosare să nu mai fie atacați politic și să fie lăsați să finalizeze anchetele”, a declarat Macovei pentru gândul.

Pe 12 septembrie, Macovei a afirmat în plenul Parlamentul European că, din informațiile prezentate de presă, dar și din declarațiile asumate de procurorul-șef al DNA, ar reieși că au fost fraudate 1,5 milioane de voturi și că, în unele secții, procentul de fraudare ajunge și la 15%.

„Procurorii cercetează fraude la referendum, sunt în lucru peste 500 de dosare. În unul din dosare sunt alegații de 1,5 milioane de voturi fraudate, iar procurorul general a declarat că sunt indicii de fraudă între 5%, 10% și 15% (…) Trebuie menținute aceste dosare și apărați procurorii pentru că se încearcă îndepărtarea lor. Fraudarea unui vot este forma de corupție cea mai urâtă pentru că este împotriva poporului”, a declarat Macovei în plenul PE, afirmații care i-au adus ulterior multe critici.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Obligație pentru șoferi. Regulă pentru cei cu mașini second-hand. Se verifică neapărat
Trucul pe care gospodinele nu-l împărtășesc nimănui. Te scutește de la un mare efort
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Motive să fim optimiști: Inovațiile din știință care fac lumea mai bună